< Back

Architect’s Office at Kim Yam Road

Singapore | Completed

The users of this office space had just moved out of a typical office building in the Central Business District and the design direction for this new workplace is largely driven by a reaction against the rigidity of the typical bureau.

They sought a creative environment that questions conventions, celebrates informal spaces and revels in the masquerade of commonplace office functions – an Anti-Office.

The premise is a part of a former school compound built in 1960s where corridor space, a staff office and a library used to be. Contained within is an expanse of column-free space crowned by a series of barrel vaults.

The designers’ intervention sought to activate and celebrate the intrinsic quality and beauty of the existing space. To that end, a sequence of spaces with different material expression & varied spatial experience was orchestrated.

By Park + Associates