work thoughts being

House 25

This semi-detached house is located in a low-rise residential estate within Bukit Timah in Singapore. As the site faces a small but lush park, one of the key driving factors of the design was to maximize views out front, resulting in a structure that was almost pavilion-like.

In order to maintain the experience of an expansive and open space, the first storey was designed such that the four key areas flow seamlessly into one another – outdoor veranda, living, dining and kitchen spaces. Each zone is connected to each other, be it spatially or visually and also draws a connection back to the front of the house.

One of the main design features is the void which has become almost the anchor point of the home. It was created as an attempt to start to bring some of the greenery found outside into the home itself. It creates another dimension of visual layering and connectivity, becoming a key focal point of the house. The use of oak throughout the house softens the otherwise dark and hard aluminium and steel members found throughout the house.

Project Year | Completed 2021

Location | Singapore

Photographer | Khoo Guo Jie

Mentions

Dwelld+a

This semi-detached house is located in a low-rise residential estate within Bukit Timah in Singapore. As the site faces a small but lush park, one of the key driving factors of the design was to maximize views out front, resulting in a structure that was almost pavilion-like.

In order to maintain the experience of an expansive and open space, the first storey was designed such that the four key areas flow seamlessly into one another – outdoor veranda, living, dining and kitchen spaces. Each zone is connected to each other, be it spatially or visually and also draws a connection back to the front of the house.

One of the main design features is the void which has become almost the anchor point of the home. It was created as an attempt to start to bring some of the greenery found outside into the home itself. It creates another dimension of visual layering and connectivity, becoming a key focal point of the house. The use of oak throughout the house softens the otherwise dark and hard aluminium and steel members found throughout the house.